Despre

Ce este Rescue 4x4?

Rescue 4x4 este o platforma de sine statatoare ce doreste sa ii puna in legatura pe cei pot avea nevoie de asistenta cu comunitatea pasionatilor de off-road din Romania.
Membrii Rescue 4x4 sunt inscrisi voluntar in sistem, asadar platforma nu asigura un timp de raspuns din partea acestora, sau interventia acestora.
Platforma nu este un inlocuitor al insitutiilor ce se ocupa cu situatii de urgenta sau 112. Incurajam apelerea 112 in cazul in care incidentul este urgent.

Cum functioneaza?

In momentul in care un incident este raportat pe site, membrii ce se afla in zona incidentului sunt automat notificati prin SMS si email.
In acelasi timp, incidentul este publicat in mod automat pe pagina de Facebook Rescue 4x4.

Vreau sa ofer ajutor. Ce fac?

Iti creezi un cont aici. Dupa completarea formularului vei primi un email pentru validarea si activarea contului tau.
Odata activat contul, te poti autentifica si iti poti schimba detaliile si setarile pentru notificari SMS si email.
De asemenea, daca nu esti disponibil pentru o perioada, poti seta disponibilitate din contul tau.

Intreg conceptul este bazat pe voluntariat si pasiune, asadar este interzis ca membrii sa aiba pretentii materiale din partea celui ajutat in cadrul unei interventii. Pretentia financiara atrage automat excluderea din sistem.

Interventia se face pe propria raspundere iar incidentul trebuie analizat inainte si in functie de dotarile masinii.

Am nevoie de ajutor. Ce fac?

Daca situatia iti pune viata in pericol apeleaza de urgenta serviciul 112!

In cazul in care ai nevoie de asistenta comunitatii, completezi formularul de aici. Pune la dispozitie informatii cat mai detaliate. Browser-ul va incerca de asemenea sa iti afle coordonatele GPS. Asigura-te ca ai localizarea pornita pe telefon!
Dupa ce completezi formularul, sistemul alege automat membrii disponibili in zona sau in judet iar acestia sunt notificati automat prin SMS si email.
In acelasi timp, si tu vei vedea lista membrilor Rescue 4x4 asociati incidentului, ordonati dupa distanta aproximativa a acestora fata de locatia ta.

Sugestii in cazul in care ai nevoie de asistenta comunitatii Rescue 4x4:
1. Inainte de a raporta un incident pe site, asigura-te ca ai localizarea pornita la telefon din setarile GPS si ca esti in aer liber, astfel incat coordonatele sa fie cat mai precise.
2. Cand raportezi incidentul descrie cat mai precis situatia in care te afli, starea meteo locala, tipul terenului, etc.
3. Ramai intr-o zona in care ai semnal la telefon astfel incat membrii Rescue 4x4 sa te poata contacta.
4. Nu te panica si ramai calm. In momentul in care raportezi incidentul comunitatea se va mobiliza pentru a te ajuta.
5. Nu te indeparta prea mult fata de locatia pe care ai raportat-o.
6. Evalueaza situatia si fii cat mai comunicativ si deschis cu membrii care te contacteaza. In cazul in care o singura masina te poate ajuta si ti s-a confirmat deja ca este cineva pe drum, comunica-le celorlalti membri ca este deja un coleg pe drum si ca revii cu un telefon daca situatia se inrautateste sau daca este nevoie de ajutor suplimentar.

Important: Apeleaza la comunitatea Rescue 4x4 doar daca este nevoie. Daca de exemplu esti in oras si ai ramas fara combustibil sau nu mai porneste masina, vei gasi cu siguranta pe cineva in apropiere care sa te ajute mult mai rapid.