Despre

Ce este Rescue 4x4?

Rescue 4x4 este o platformă de sine stătătoare ce dorește să îi pună în legatură pe cei pot avea nevoie de asistență cu comunitatea pasionaților de off-road din România.
Membrii Rescue 4x4 sunt înscriși voluntar în sistem, așadar platforma nu asigură un timp de raspuns din partea acestora, sau intervenția acestora.
Platforma nu este un înlocuitor al insituțiilor ce se ocupă cu situații de urgență sau 112. Încurajăm apelerea 112 în cazul în care incidentul este urgent.

Cum funcționează?

În momentul în care un incident este raportat pe site, membrii ce se află în zona incidentului sunt automat notificați prin SMS și email.
În același timp, incidentul este publicat în mod automat pe pagina de Facebook Rescue 4x4.

Vreau sa ofer ajutor. Ce fac?

Iți creezi un cont aici. După completarea formularului vei primi un email pentru validarea și activarea contului tău.
Odată activat contul, te poți autentifica și îți poți schimba detaliile și setările pentru notificări SMS și email.
De asemenea, dacă nu ești disponibil pentru o perioadă, poți seta disponibilitate din contul tau.

Întreg conceptul este bazat pe voluntariat și pasiune, așadar este interzis ca membrii să aibă pretenții materiale din partea celui ajutat în cadrul unei intervenții. Pretenția financiară atrage automat excluderea din sistem.

Intervenția se face pe propria răspundere iar incidentul trebuie analizat înainte și în funcție de dotările mașinii.

Am nevoie de ajutor. Ce fac?

Daca situația îți pune viața în pericol apelează de urgența serviciul 112!

În cazul în care ai nevoie de asistența comunității, completezi formularul de aici. Pune la dispoziție informații cât mai detaliate. Browser-ul va încerca de asemenea să îți afle coordonatele GPS. Asigură-te că ai localizarea pornită pe telefon!
După ce completezi formularul, sistemul alege automat membrii disponibili în zonă sau în județ iar aceștia sunt notificați automat prin SMS și email.
În același timp, și tu vei vedea lista membrilor Rescue 4x4 asociați incidentului, ordonați după distanța aproximativă a acestora față de locația ta.

Sugestii în cazul în care ai nevoie de asistența comunității Rescue 4x4:
1. Înainte de a raporta un incident pe site, asigură-te că ai localizarea pornită pe telefon din setarile GPS și că ești în aer liber, astfel încât coordonatele să fie cât mai precise.
2. Când raportezi incidentul descrie cât mai precis situația în care te afli, starea meteo locală, tipul terenului, etc.
3. Rămâi într-o zonă în care ai semnal la telefon astfel încât membrii Rescue 4x4 să te poată contacta.
4. Nu te panica și rămâi calm. În momentul in care raportezi incidentul comunitatea se va mobiliza pentru a te ajuta.
5. Nu te îndepărta prea mult față de locația pe care ai raportat-o.
6. Evaluează situația și fii cât mai comunicativ și deschis cu membrii care te contacteaza. În cazul în care o singură mașină te poate ajuta și ti s-a confirmat deja că este cineva pe drum, comunică-le celorlalți membri că este deja un coleg pe drum și că revii cu un telefon dacă situația se înrăutațește sau dacă este nevoie de ajutor suplimentar.

Important: Apelează la comunitatea Rescue 4x4 doar dacă este nevoie. Dacă de exemplu ești în oraș și ai rămas fără combustibil sau nu mai pornește mașina, vei gasi cu siguranță pe cineva în apropiere care să te ajute mult mai rapid.